PRINTBARE VERSIE

DE NATIONAL PRESS CLUB CONFERENTIE OVER UFO’s

De waarheid is nabij

12 november 2007

Door: Robert D. Morningstar
redacteur UFO Digest

Vertaling: Paul Harmans


De Iraanse generaal Jafari vertelde op de persconferentie over zijn ervaringen met een UFO boven Iran, zie het artikel op ufowijzer voor details (link onderaan dit artikel).

Een tweede gedetailleerd verslag van een straaljager in conflict met een UFO, deze maal boven Peru, werd gegeven door commandant Oscar Alfonso Santa Maria Huerta van de Peruviaanse luchtmacht, hij vertelde over een beangstigend voorval terwijl hij in een Russische Sukhoi S-22 vloog.

De Peruviaanse luchtmachtcommandant vertelde over het afvuren van 64 stuks 30mm explosieve granaten op de UFO vanaf zijn Russische toestel terwijl de UFO in de lucht stil hing. Enkele misten en gingen onder het object door. Verontrustend was dat commandant Huerta zag dat de granaten die de UFO frontaal raakten, niet explodeerden, maar werden geabsorbeerd door de UFO.

Commandant Huerta’s volledige verklaring op de persconferentie:
“Ik ben Oscar Santa Maria Huerta, gepensioneerd piloot van de Peruviaanse luchtmacht. Op 11 april 1980, om 07:15 in de morgen, stonden 1800 mannen op de luchtmachtbasis van La Joya, Arequipa in het gelid en keken allemaal naar een stationair object in de lucht. Het object leek op een ballon op ongeveer drie mijl afstand en op ongeveer 1800 voet hoogte. Het zag er helder uit omdat het de zon reflecteerde.

Mijn eenheidscommandant gaf mij opdracht op te stijgen in mijn Sukhoi-22 straaljager en het ronde object neer te schieten. Het bevond zich zonder toestemming in verboden luchtruim en we waren bezorgd over eventuele spionage.

Ik naderde het object en vuurde er 64 stuks 30mm explosieve granaten op af. Sommige projectielen gingen naar beneden naar de grond en andere raakten het object vol, maar ze hadden geen enkel effect. De granaten ketsten er niet vanaf, mogelijk werden ze geabsorbeerd. De kegelvormige muur van vuur die ik afschoot zou normaal alles wat in de weg lag vernietigen.

Het object begon op te stijgen en bewoog zich verder van de basis weg. Toen ik op ongeveer 36.000 voet zat, stopte het abrupt, ik moest meteen naar opzij uitwijken omdat ik er slechts 1500 voet vandaan zat. Ik vloog door naar boven om het vanaf boven aan te vallen, maar juist toen ik een lock-on op het doel had en klaar was om te schieten, maakte het object een rechte, verticale klim omhoog en ontkwam aan de aanval. Ik had daarna het object, terwijl het stil hing, nog twee maal als doelwit. Elke keer bewoog het in de laatste minuut weg, terwijl ik juist wilde vuren en het ontkwam zodoende telkens aan mijn aanval.

Ik besloot om op vol vermogen boven het object te komen, maar dat begon bijna parallel aan mijn toestel ook te klimmen en toen ik op een hoogte van 63.000 voet kwam, stopte het.


“Het veroorzaakt nog altijd kippenvel als ik eraan denk”
Nabootsing van de ontmoeting van commandant Oscar Huerta met een UFO op 63.000 voet hoogte

Op dat punt kwam ik binnen 300 voet afstand van de UFO. Het was ongeveer 30 voet in diameter. Het had een glanzende, crème gekleurde koepel op een wijde, ronde metaalachtige basis. Het had geen motoren, geen uitlaten, geen ramen, geen vleugels of een antenne. Het miste alle typische delen van een vliegtuig en had geen zichtbaar voortstuwingssysteem.

Op dat moment realiseerde ik mij dat dit geen spionagetoestel was, maar dat het een UFO was, iets totaal onbekends. Ik zat bijna zonder brandstof, dus ik kon geen aanvalsmanoeuvres meer maken of een snelle ontsnapping op hoge snelheid. Ik was bang. Ik dacht dat dit misschien wel mijn einde was. Toen ik weer kalmeerde, vroeg ik via de radio om een ander vliegtuig dat een kijkje moest komen nemen en ik probeerde mijn angst te verbergen. Maar ze zeiden: “Nee, het zit te hoog, kom terug.” Ik moest een deel zwevend afleggen vanwege het gebrek aan brandstof, ik zigzagde om een eventuele aanval moeilijker te maken en ik keek de hele tijd in mijn achteruitkijkspiegels, in de hoop dat het mij niet zou achtervolgen. Dat deed het niet.

Ik spendeerde 22 minuten aan het manoeuvreren samen met dit object. Nadat ik geland was, bleef het object nog gedurende twee uur stationair in de lucht en was voor iedereen op de basis zichtbaar.

Een document van het Amerikaanse ministerie van defensie met de titel 'UFO Sighted in Peru', beschrijft het incident en verklaart dat de herkomst van het object onbekend is. Het veroorzaakt nog altijd kippenvel als ik eraan denk.”Van links naar rechts: Rodrigo Bravo Garrido, captain en piloot van de Aviation Army van Chili, Dr. Anthony Choy, oprichter, OIFAA, van de Peruviaanse luchtmacht, en een 'Man in Black', met Oscar Santa Maria Huerta, commandant, Peruviaanse luchtmacht (gepensioneerd), Sukhoi S-22 piloot bij het La Joya UFO-incident

Na de conferentie vertelde ik commandant Huerta dat ik jaloers was op zijn ervaring, zijn vlucht en de verbazingwekkende dingen die zijn ogen hadden waargenomen.

Deze conferentie was zeker een historische gebeurtenis in de annalen van het UFO-onderzoek. ‘Out of the Blue’ producer, James Fox en journaliste Leslie Kean worden zeer geprezen voor het organiseren van dit unieke gebeuren in de geschiedenis van de ufologie.

UFO achtervolging bovenTeheran Iran


UFO PAGINA

Pagina Laatst Toegevoegde Artikelen