Foto’s en videobeelden van de beroemde bollen in de Mexicaanse lucht!

Mei 2005

In de jaren negentig verschenen er met grote regelmaat, naast de bekende UFO-vormen, ook kogelronde bollen. Soms 1, soms 2, maar vaak meerdere tegelijkertijd. Er waren zelfs dagen dat er urenlang wel 100 tot 200 van dergelijke bollen te zien waren.


18 mei 1997

Deze bollen vormden patronen. Soms bleven ze voor uren in hetzelfde patroon aan de hemel staan, soms bewogen ze zich langzaam door de lucht en kwamen daarbij over verschillende steden waarbij het patroon werd behouden. Ballonnen zijn daarom pertinent uitgesloten en als je de bewegende beelden bekijkt dan zul je dat moeten beamen. Doordat er patronen worden gevormd, wordt er in wezen een intelligentie vertoond.


18 maart 1998

Sommige van deze patronen verschenen soms voor enkele uren op twee achtereenvolgende dagen in hetzelfde deel van het Mexicaanse luchtruim.


11 augustus 2001

De burgers van Mexico filmden en filmen massaal deze bollen (UFO’s) en velen sturen hun films naar Jaime Maussan, een tv producer met een wekelijks televisieprogramma over UFO’s. Maussan beschikt inmiddels over vele duizenden videofilmpjes.


Jaime Maussan

Begin 2005 waren de bollen weer terug en op onderstaande website vind je de links naar de te downloaden videobestanden. De beeldkwaliteit van de video's is vanwege het comprimeren om ze beschikbaar te maken voor het Internet niet optimaal, maar is duidelijk genoeg om te zien dat het een waar fenomeen is.


27 Februari 2005

Een aantal sceptische mensen beweert dat het stofjes op de lens zijn, ik vraag mij dan af of er op elke afzonderlijke Mexicaanse cameralens dezelfde gegroepeerde stofjes zitten. Natuurlijk zijn de beelden schokkerig, maar dat zijn de videobeelden van het daagje uit naar de Efteling ook, alleen weten we daarvan wat we zien en valt het dus minder op. Van UFO-beelden willen we precies en duidelijk zien wat het is en dan valt pas op hoe moeilijk je een videocamera stil kunt houden. Het inzoomen op dergelijke bollen of andere objecten in de lucht, maakt het plaatje er ook beslist niet duidelijker op. Een statief zou wonderen doen, maar hoeveel mensen slepen zo’n ding met zich mee of nemen de moeite het van zolder te halen als er net iets zeer bijzonders in de lucht is waar te nemen dat vermoedelijk elk moment weer verdwenen kan zijn?


27 Februari 2005

Bij de beelden die ik op een originele videoband van Maussan heb staan, is bij het inzoomen op een enkele bol die wat lager vliegt, duidelijk te zien dat ze een glimmend oppervlak hebben waarbij je in de onderkant het groen van het landschap kunt zien. Stofjes? Nonsens!

Volgens wetenschapper van Stichting Skepsis: UFO-clusters boven Mexico, wellicht MASSAHYSTERIE!
In een e-mail van 7 augustus 2005 aan stichting Skepsis kon ik Skepsismedewerker Jan Willem Nienhuys de vraag voorleggen of hij eens wilde kijken naar de videobeelden van de Mexicaanse UFO-clusters (ik had de links bijgevoegd) en of hij daarover een mening had. Dit is zijn antwoord:

‘Geen flauw idee, ik acht de Mexicaanse skeptici mans genoeg om dat zonder mijn hulp uit te zoeken. Wat mij betreft heeft Mexico een slechte naam op UFO-gebied. Er is het beruchte geval dat ze en masse Venus tijdens een zonsverduistering aanzagen voor een UFO, en kort geleden een infraroodwaarneming aan fakkels van oliebronnen eveneens voor UFO's. Sorry, ik ben niet in het bezit van programmatuur om internetfilmpjes te bekijken. Dat een heel land in de greep van een vorm van massahysterie raakt is helemaal niet onmogelijk.’

Zo zie je maar, wel een grote sceptische mond, maar Nienhuys steunt op onderzoek van anderen die in beide bovenstaande gevallen niet voor 100% hebben aangetoond dat het inderdaad Venus was en de flares van olieplatforms. Dat waren slechts aardig gevonden hypotheses, maar beslist niet van doorslaggevende aard. Verder is het natuurlijk schandalig dat een wetenschapper als Nienhuys geen Internetfilmpjes op zijn computer kan afspelen, alsof er geen wetenschappelijke filmpjes op het web te vinden zijn. Overigens, na de veronderstelling van Nienhuys dat het wellicht massahysterie is, zijn de Mexicaanse filmpjes zeker van wetenschappelijk waarde, want hoe slaat massahysterie om in beelden die met camera’s kunnen worden vastgelegd?

15 videofragmenten op: http://www.ufo.com.br/exclusivo/mexico/


UFO PAGINA